17.10.2007 г., 10:41 ч.

Неродено погубено... 

  Поезия
549 0 10
***
Рисувам...
Листът грохнал ме гледа налудно...
Сее увяхнали цветя ръката ми
върху му...
Потъва слънцето в мъртвешки черното море...
От пясъка не никнат миди,
а плашило...
Взира се, крещи и реже от брега
парченца жалки люспи...
рибешки очи...
и кости голи...
Плашилото върви...
От листите ръката ми твори го...
Превръщам в убиец лявата си  длан...
А четката във дясната е карабина...
трепеща... трепереща... трептяща...
Чертае плашила
от черни мастила...
Залива цветя и морета
със зъбната отрова
на мръкнала душа...
Плашило е -
живяла някога и не била...

Разливам се...
Чашата кипи във вените -
миналите... убито неродени...
Постъпвам със себе си крайно...
Небивало...
Неродено погубено...

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??