22.02.2017 г., 13:30 ч.

Несбъдната мечта 

  Поезия » Пейзажна, За деца, Философска
691 1 0

ИДЕАЛНАТА КАРТИНА 

Искаше ми се да рисувам живота си със четка,
да смесвам мечтите със различни цветове,
да рисувам това, което искам, без да правя сметка,
че фантазията ме води из непознати светове.
С вълшебна гумичка да трия 
несгодите от пъстрия пейзаж
и щастието си да открия,
без да се съмнявам, че това е някакъв мираж.
Мечтая за идеалната картина,
обагрена във седемцветната дъга
и под нея някой ден да мина - 
това за мен винаги ще си остане една несбъдната мечта.

© Dobrin Katerov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??