26.07.2004 г., 22:43 ч.

Несбъднати мечти 

  Поезия
2169 0 5
Несбъднати мечти

Един прозорец свети в тъмнината на нощта,
една камина във студа гори,
една постеля чака в самота.
Несбъднати мечти...

Един часовник на стената
с отдавна спрели там стрелки
очаква със надежда в мрака.
Несбъднати мечти...

Една снимка, отдавна избеляла,
шепти със влюбени очи
една дума ужасно закъсняла.
Ах, несбъднати мечти...

Едно цвете все още цъфти,
една мелодия не спира да звучи,
останали от миналите дни,
от несбъднати мечти...

Една жена до смърт обича
с тъжни влюбени очи,
една жена крещи и вика
след несбъднати мечти...

Един дом чака скитника да приюти
от силни бури и беди,
във него да се топли, да се подслони.
Ах, несбъднати мечти...

А той се лута в мрака,
търсещ тез врати,
зад които тя го чака
със несбъднати мечти...

© Слънчево момиче Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??