11.11.2011 г., 20:33 ч.

Нещо за художника Иванчо 

  Поезия » Хумористична
412 0 1


(из цикъла "Вицове в рими")

„Ела, Иванчо, да те питам нещо! –
сърдито каза таткото, когато
момчето се прибра. – Ти моите вещи
защо си пипал?” „А, не съм ги, тате…”

„Я погледни ме! Книгата, която
седи на мойто шкафче, да си пипал?”
„Не съм я пипал… честна дума, тате!”
Подсмърча… трие нос, но не от грипа

и леко се изнизва към вратата…
„Я пак си помисли! Онази книга…
на шкафчето… с картинките, която…”
„Не съм бе, тате… не…” - и гузно мига.

„Ела веднага тука и кажи ми,
защо си пипал, сине, „Камасутра”?”
„Миии… само я разглеждах и… нали ми
фулмастри подари… рисувах! Утре

ти обещавам всичко да изтрия…”
„Ще го изтриеш ти, келеш с келеш!
Я в спалнята - преди да те набия -
отивай майка си да разплетеш!”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??