14.02.2008 г., 8:39 ч.  

Ненужни чувства 

  Поезия » Любовна
896 0 25

Една любов е винаги голяма,

когато ти открива небеса.

Но може да е горестна измама,

очакваш ли от нея чудеса.

 

Защото не е чудо да обичаш –

потребност е, живот на таз земя.

Годините изминах в сляпо тичане

след теб. За да остана днес сама.

 

Разбрах, че любовта не се постига,

не се дарява като сувенир;

понякога е радостно намигване,

понякога  – водовъртеж във вир.

 

Не те упреквам, че до мен не спираш.

Аз късно истината проумях ...

 

Ненужни чувства днес у мен умират.

И тази смърт е моят малък грях.

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??