22.05.2017 г., 0:06 ч.

Несъществуващи рими 

  Поезия » Любовна, Епиграми
708 1 5

НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ РИМИ 


Р. Чакърова 

 

Руша с любов. Понякога с патрони... 
Понякога със взривове и меч... 
Как мразя силно земните закони,
когато за закони иде реч...! 


Защото няма кой да ми попречи 
да бъда нещото, което съм,
а именно – една стрела, обречена 
в сърца да се забива като трън... 


И именно – един чувал прокъсан 
и с кръпки от лилаво-син шифон. 
И именно – един пирон от кръста, 
изтъръгнал от безгрешник разпнат стон... 


Това съм – подпетената обувка, 
по-скоро даже – новичък галош. 
Това съм – забранената целувка 
в съвсем несъществуващата нощ. 


И... може би от мене е мазолът, 
и болката в петата на съня ти... –
когато като истината – гола –
вървя до теб и ни поглъща пътят... 

 

Лондон 21/05/2017 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??