19.12.2013 г., 21:28 ч.  

Невъзможен за обичане 

  Поезия
669 0 1



Мечтите имат си тоналност,
отричат всяко минорно  "Не".
Ти си другата реалност -
картина в очите на Моне.

Обичаме, скърбим в омагьосан кръг -
по своя воля в него се въртим.
Крила, стрела и Купидонов лък,
искаме да се раним.

Възможно е скъпо да ми костваш -
безсънието няма цвят.
Най боли Бароково да чувстваш
в безразличен свят.

Но любовта се ражда безпричинна -
пулсът на сърцето е прекалено сложен.
Остава силна и невинна,
макар за обичане да си невъзможен.

 

© Нели Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??