26.11.2015 г., 21:19 ч.

Ние, обърканото поколение 

  Поезия » Гражданска
308 1 0

Ние, обърканото поколение

 

Късмет извадихме да преживеем

социализмът как презря и капна,

от пирамиди да сиромашеем,

а фараоните да се налапват.

 

Строили вдъхновено комунизма,

пред Вашингтон огънахме гръбнаци.

Изпъстрихме речта с неологизми:

ченгета", “рекет”, “джакпот”, “папараци".

 

Цените, токът в упор те разстрелват,

пенсионерът няма де да шава,

Добри пари онези припечелват,

що произвеждат не, а препродават.

 

Със хлора в Русе стана сякаш хоби

боклуците у нас да си отдъхват —

тринадесет години след Чернобил

уранов вятър косовски ни лъхна.

 

А който котва пуснал е в чужбина,

решил под сенките да не изтлее

на бедната, изстрадала Родина,

той “Хубава си, моя горо“ пее.

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??