НИГРЕДО
Някъде далече в пъстрото поле,
ти ми се усмихваш, носиш ми цветче.
Толкова ме трогна, взех цвета с мен,
нещо ме докосна, нещо ме превзе.
Някъде далече под безгрижното небе,
аз копнея и тъгувам за едно цветче.
Има ли надежда да се слеем в едно,
някъде далече в пъстрото поле.
Някъде далече сред едно поле,
ручеи се сливат с океани в едно.
Птиците отлитат, взимайки от нас,
топлината на душата, сгушена в нас.
Някъде далече под свенливата Луна,
стъпвам плахо по тревата, плачейки без глас.
Искам да избягам, но ме обладава страх,
зная, че без воля няма как да полетя.
Някъде далече в нереални светове,
смътни сенки ме преследват като гневни ветрове.
Тъмни облаци надвисват, изкушавайки ме с плач
да забравя за цветчето, да се слея с тях.
Някъде далече, как искам да знам къде,
лежа и си мисля, а сега накъде?
Дъждът си отиде с бурните ветрове,
а аз се питам, по дяволите, накъде?
Някъде далече на брега на море,
аз се предавам на страстта в моето сърце.
Защо да тъгувам, когато си в мен,
виждам те в росата, в дъгата и в безоблачния ден.
Някъде далече, вече знам къде,
аз летя и чувствам ритъма на моето сърце.
Тъмни сенки се прокрадват, но не ме е страх,
вече зная кога да се слея и с тях.
Ралица Сърцанова
© Ралица Сърцанова Всички права запазени