7.12.2007 г., 11:11 ч.

"Никога не е късно" 

  Поезия » Друга
789 0 3
Казваш късно е било да искаш прошка,
времето било убило смисъла на думите.
Късно е било да осъзнаеш, че грешиш,
да спреш, да се върнеш и да се поправиш.
Да!
Времето лети и е късно утре да се родиш,
при условие, че изпускаш неповторимостта
на днешния ден.
Късно е да търсиш живот,
когато той отдавна се нарича смърт.
Късно е да се смееш, когато старият клоун
вече е човек.
Дори е късно да възпитаваш,
когато в теб самия нещо липсва!
Да!
Късно е!
За всичко това си закъснял.
Да!
И то много отдавна!
Но, все пак, знаеш ли?
Знаеш ли, за какво не си закъснял
и никога няма да закъснееш?
Да!
Никога не е късно да обичаш...!

© Павел Чавдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Никога не е късно, но би било хубаво всичко да си е навреме...
  • Никога не е късно да живееш...никога!А да обичаш....няма определение това, няма думи за това ...... благодаря момичета!
  • "Никога не е късно да обичаш...!"

    Много си прав!Поздрав!
Предложения
: ??:??