2.11.2021 г., 19:04 ч.

Никога не ще се примиря 

  Поезия » Любовна, Строги форми
1291 6 28

Попаднах в свят на сенките. Небето

покриха облаците гъсти пак.

Съмнения с тъгата дебнат... Мрак

опитва се да изстуди сърцето.

 

Душù изгубени натякват, ето:

" За тебе вече няма нежен бряг!

Сред нас дошъл, за теб ще бъде знак

единствено безволие проклето! "

 

Към хоризонтите поглеждам аз

и никога не ще се примиря,

че любовта изтляла е във ада.

 

Да вярвам в теб, да търся всеки час

най- светлия ти лъч в нова зора -

това надежда ми е и отрада.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??