24.10.2012 г., 13:51 ч.

Никога не си готов 

  Поезия » Любовна
548 0 0

Никога не си готов

да си тръгнеш през полето,

дочул далечен зов

под дъгата на небето.

 

Никога не си готов

истински да заобичаш,

все едно, че си на лов,

когато пак се разсъбличаш.

 

И този път, и всеки път

забравяш да се смееш,

когато безжалостно обзема те студът,

докато за топлинка копнееш.

 

И всеки път, и този път

не можеш ли да проумееш,

че в окови стяга те студът

и ти пречи да си поживееш.

© Росица Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??