27.11.2008 г., 19:56 ч.

Никой и Нищо 

  Поезия » Философска
621 0 4
Дали НИЩО е някой, или НИКОЙ е то?

Дали нещо го прави, или то е само?

И не знам той къде е, как живее, с какво?

Дали земни закони го владеят? Защо?

Да не би всичко земно да е НИЩО в тоз час?!

Може би фактор време го отделя от нас!

Може би съществува без да знаем дали!

Кой е виждал и знае, нека с нас сподели?!

Може би празно място, празни думи, съдби?!

А съдбата какво е? Просто дума, мълва?

Може би всичко друго, но и не свобода!

Може би свобода е не просто дума, властта.

То, властта върши всичко, свобода дава тя!

Свободата е право, да си вън от властта.

Част от всичко е НИЩО. Дали НИЩО е тя?

                  Може би таз картина,

                  се разтяга встрани,

                  после пак се събира,

                  със въпроса - дали?!

Кой направи те НИЩО, или НИКОЙ си ти?

Дали НИКОЙ днес има, или НИЩО е той?

Колко дни ще го има под звездите безброй?

Дали в НИЩОто ти си, или нещо е той?

Дали личност си НИКОЙ, с характер и цел?

Всичко ти ли разделяш с време, място, предел?

В живота ли ходиш, виждаш ни през стъкло?

Или някъде бродиш, търсиш, гониш, какво?

И не мога с мисъл да отида отвъд,

да погледна, да видя този път във света!

С неясна посока и в неясни неща,

аз разбирам - ще мина, може би, не сега.

НИЩО, пак ще си мисля, дали има съдба,

дали НИЩО и НИКОЙ съществуват сега!

Може би част от торта е животът ни днес.

Може би всичко вече е завършен процес.

...

Аз решавам, ще спра с тези думи, съвсем!

Ще забравя за НИКОЙ!

                      Не съвсем... Не съвсем...

© Виктория Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??