6.12.2020 г., 19:14 ч.

Никулденска молитва 

  Поезия
500 2 2

Свети Никола морските таляни
да пази и закриля, тъй призван е.
Защита да изпраща от небето
за силните моряци път да свети,
към роден дом веслата да обърнат, 
обичните си с радост да прегърнат.
На теб, блажен светецо, днес се молим,
пази и покровителствай отгоре
звездата пътеводна на моряка,
когото всяка майка да дочака.
Любов и сговор на семейства давай,
със здраве имениците дарявай!

© Neli G Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • От сърце ти благодаря, Мария!
  • Впечатляващо!👏 Съжалявам, че не съм прочела и оценила навреме!
    Но сега го правя с радост и дори слагам в " Любими" твоята никулденска молитва!😃
Предложения
: ??:??