8.04.2006 г., 23:06 ч.

Нищичко не носим в гроба!!! 

  Поезия
688 0 8
Нищичко не носим в гроба!!!

Раждаме се толкова невинни,
поемат ни в бели пелени,
а цял живот виновни,
черпим сили от чернилки зли.

Колко много уж се обичаме,
а Дявола е във всеки от нас.
Защо като роби се трепеме,
а няма да вземем нищичко с нас...

Защо се лъжем приятелски,
а завистта ни гали скрито,
защо крием недостатъци
и след нас виното
ще остане недопито..

Какво като сме бедни и богати,
нима това ни различава.
Долу в царството на Бога,
нищичко не ни разграничава.

И злато и кристали в
банката да притежаваш,
в гроба сам самичък
завинаги оставаш.....

© Надя Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??