3.06.2024 г., 21:25 ч.

Нищо ново 

  Поезия
166 1 7

Предизборно, един всезнайко пита:

"Ти знаеш ли, че ОНЯ много крал?"

И целичката му партийна свита!

И на гърба на всички ни живял!

 

Защото знам, ей тука ще заложа,

молитвичка, ако я понесеш.

"На всекиму, каквото трябва, Боже,

да въздадеш, от слава чак до леш!"

 

Следизборно, към "Срамота!" отива-

Анатема! и Слава!, и гранит...

А пък, комуто ще е твърде криво,

да си променя възгледи и бит!

© Неделчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??