Животът ми е низ от детелини,
от редките... със четири листа.
Аз нежно приласкавам ги и крия
грижливо, там във паметта.
И пазя миговете си ревниво
за трудни дни, чрез тях да се спася,
а някак си във душата ми от сиво
превръща се в букет от светлина.
Щастлива съм! Пред себе си се вричам,
нещастна да не бъда никой ден.
Красивото във тях да не отричам,
да топлят ме по пътя отреден.
И нищо, че за менe все говорят,
че вярвам в неразумни чудеса.
Тревичките красиви ще "запазя".
Ти искаш ли със тях да те даря?
© Таня Мезева Всички права запазени
Клевер четырёхлистник в детстве мы дарили друг другу на счастье и долгую память. .Кто мне дарил, кому я дарила - всех помню...