25.05.2010 г., 11:51 ч.

Но гълъбче ми падна на терасата… 

  Поезия
664 0 4

Но гълъбче ми падна на терасата…

 

Но гълъбче ми падна на терасата.

И май му беше счупено крилцето.

 

                   *    *    *

 

А аз допивах кофеиночашата:

„Оставих вчера джобни на детето;

платих водата, токът ще почака.

Във десет имам среща със екипа.

Ох, тръгвам, че часовникът тиктака!

Дано и днес не ми се скъса ципът!

Звъни ми телефонът: „Ало, мамо,

добре сме, бързам… поздрави на татко…

ще дойдем скоро… след проекта само…

и отпуска ще имам, но закратко…”

И ето - гълтам въздух и се впускам;

изтривам преумора от гримасата.

И нещо, струва ми се, че пропускам…

 

Но гълъбче ми падна на терасата!

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??