12.07.2019 г., 8:30 ч.

Но родих стих 

  Поезия
135 1 3

Свикнах все да съм сърдита.

Свикнах да съм си арбитър.

Свикнах да не разговарям.

Свикнах да ми викат Сара.           

Правят даже и магия.

Аз все си оставам Мария.

 

 

 

19.04.2007

 


Сарра от Библията е жената на Авраам, която е била безплодна, но в преклонна възраст Бог се явил на нея и съпруга й в образа на трима пътници и казал, че ще имат дете, заради завета, който е сключил с Авраам да има многобройно потомство. Сарра се засмяла, защото не повярвала, че на тази възраст може да роди дете. По-късно наистина зачева и ражда Исаак.

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??