27.01.2011 г., 21:42 ч.

Но тя е жива 

  Поезия » Любовна
440 0 0

Какво е любовта ли? Тя е свята грешница -

преследвана, разстрелвана,

разпъвана на кръст...

Но пак при хората се връща тя - несретница,

със гордо вдигната глава и със изправен ръст...

 

Оная героиня Йовкова спомнете си:

"Сгреших, прощавайте!" -

как викаше сломена.

Жени, при нея дето търсеха мъжете си,

кълняха я, но искаха пощада за Албена...

 

Класическата Жулиета от Верона,

която Шекспир е обезсмъртил

в куплети,

се срещаше с Ромео нощем на балкона,

напук враждата на Монтеки с Капулети...

 

О, колко заслепени от любов, грешили са,

но пак я търсят и осъждат -

мила клетница!

И колко, в отчаяние, отрова пили са...

Но тя е жива! Шества по света - проклетница!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??