20.08.2008 г., 8:02 ч.

ноември оставя своите белези 

  Поезия » Друга
718 0 7
без друго сме толкова стари
и толкова пораснали
все се стараем да бъдем по-големи
да бъдем преждевременно пораснали
да бъдем като някаква наша представа
за това какво е да си възрастен
без друго блъскаме главите си в стената
и до кръв до кръв до кръв докато не си
изкараме и малкото останали ангели
малкото останали анаеробно дишащи
очаквания малкото останал мозък

без друго под слънчевия ми сплит има
някакво очакване страхливо и парливо
което потискам с музика дим и шоколад

че да ме караш да се замислям
да ме караш да се спирам да анализирам
и да задавам въпроси
без друго е толкова трудно
и без твоите въпроси без твоите знаци
и напътствия

постмодерно симулирам изкуство
или симулирам постмодерно изкуство
е почти без значение
почти без знаци препинателни знаци на
близост знаци на мисъл

ще ти кажа как става това
инертната близост
с много чакане

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??