Ноктюрно
Дъжд, вали, вали... вали
гали кестените пожълтели
плажът пуст за лятото скърби
в небето птици в строй
за юга вече закъснели.
Вдишвам, да усетя Есента
а тя с дъх, дошъл и от морето
дори в мрачното небе пак има красота
това подсказва ми сърцето.
октомври 2015г. Гавраил
Варна
© Гавраил Йосифов Всички права запазени