19.01.2008 г., 14:22 ч.

Ноктюрно 

  Поезия » Философска
750 0 25
Едно ноктюрно полита минорно,
да срещне иска бъдещо, мажорно,
да властва припламващо, несетно,
едно ноктюрно, повикано последно...

Примамено, мъдреещо и облачно,
кънтящо по улиците  опустели,
на най-стенещия и прокълнат остров,
едно ноктюрно, ридаещо несретно...

В душата си го нося нежно, бистро,
поено с морски дъх, солени страсти,
изстрадало и реещо се с времето,
невидимо с най-тъжните си ласки...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??