21.10.2011 г., 19:56 ч.

Ноктюрно 

  Поезия
276 0 0

НОКТЮРНО

 

Като зърна от броеница

на някой старец белобрад

ден деня заменя - ей седмица

отлиства се и месец пак.

 

Така изнизаха се дните -

нанизани на наниз вехт.

Така и младост - погледнете -

остана само спомен, ех!

 

Така и зрелите години

във жар превърнаха се те.

И старци вече, погледни ни,

очакваме ний веч' стоте.

 

Но колко мъчно се достигат

и колко трудно е сега!

Добре че двама дружни биват,

че страшна е таз самота.

 

Стареем бавно, но не щеме

да си признаем при това,

че минало е наш'то време,

че наш'та есен е дошла.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??