6.01.2012 г., 9:50 ч.

Ноктюрно~* 

  Поезия » Бели стихове
727 0 1

~&*~ НОКТЮРНО

                Просто така~*

 

Затворена между стените

пак набързо пиша

и пръстите ми тичат нежно~

танцуват по клавишите

 

Последвала зова на своята мечта...

 

А зад прозореца ми Времето

пак със любопитство в страниците

на монитора наднича...

 

Каква ли ще е днес

рисунката ми на листа~*

 

- Душата ми жадува

   да те гали и облича...

 

   Очите ми са като твоите- кафе

   Скръбта ти виждам аз

 

   на моята прилича...

 

  ( прошепна Времето без устни

   Нарисува по ръцете ми тез свои мисли)

 

 - Нали знаеш, че тук, където съм

 

   От твойте приказки...

   тук вече има~*

   И в тази бяла зима

   с топлината на очите ти се сливам~*

   Ангелогласна моя

 

   Струна в Ангелската лира...

   Аз за тебе вече идвам

 

  ( прошепна Времето без устни

   Нарисува по ръцете ми тез свои мисли)

 

 - Приказките дето ги разказваш

  Все за мене ли разказваш ги, Любима...

 

  със тях орисано е Утрото

  и всяка Нощ предричаш ти, Царкиньо...

 

  Идвам аз за теб

 

  Не мога да живея тъй далечен

  И все в тез Небета да се взирам

  Да търся твоя поглед нежен

  И ако той от мъка е премрежен

  Сърцето ми да плаче с тебе

  Ооо, Ангелогласна моя!

  Аз за тебе вече идвам...

 

  Когато пуснах те на чуждата земя

  Помислих си, че силно птиче пее ти в гръдта

 

  Но ти не си за този свят, Любима

  и аз отново ще те прибера

  При мен да си

  И при мастилницита с тюркоазено мастило~*

  Последвала зова на своята мечта...

 

 ( прошепна Времето без устни

   Нарисува по ръцете ми тез свои мисли)

 

   5 януари 2012 г

   само нежни длани~*

   Л-Е


http://vbox7.com/play:e90c143138

© Л-Е Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??