21.06.2019 г., 23:58 ч.

Ноктюрно 

  Поезия » Любовна
1102 5 10

Понякога ще идваш в моя сън, 

невидим като нежен полъх.

И няма никакви звезди навън...

Светът голям е, но без теб е малък.

 

Ръце протягам, за да те докосна,

но между пръстите ми се изплъзваш...

И като прах по вятъра се носиш.

Илюзия или човек си всъщност?

 

А  може би сама съм те измислила -

идеален образ в моето безвремие.

Едничка моя, нереална истина.

Проклятие или пък вдъхновение.

 

Нощта е тиха, почна да вали.

И капките като сълзи се стичат.

Самотно плаче черното небе,

все повече на мене заприличващо... 

​​​​​

 

 

 

 

© Красимира Нушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??