6.03.2020 г., 7:26 ч.

Носам дел од твојата судбина 

  Поезия » Любовна
433 0 0

Со звук на монети
ја кршам тишината
со нив може да се купи сиромаштија
и ништо повеќе.


Не продавам добрина на непознати
не мислам на љубов што не постои.


Таму каде живеам не минуваш често
и не треба да се случи враќање напразно
кога птиците одат на југ.


Носам дел од твојата судбина со себе
без твоја дозвола
и собирам ѕвезди за соѕвездие.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??