13.03.2013 г., 21:22 ч.  

Носете си старите дрехи, момчета! 

  Поезия » Любовна
2389 0 12

                                                                                                                                   "Носете си новите дрехи, момчета,
                                                                                                         падаме, както ходим,
                                                                                                         умираме, както спим.
                                                                                                         Въпросите на тая планета
                                                                                                         я решим, я не решим..."      

                                                                                                         Стефан Цанев

 

Носете си старите дрехи, момчета,

за нови не стигат пари -

въпроси въртят тази грешна планета -

и Господ не ще ги реши...

 

За нашето още несбъднато - утре,

воювайте истински днес:

денят е една рекетираща мутра -

убийте го с обич нощес...

 

Животът е вятър,  роден в суетата,

и дъжд от стремежи без край.

Момчета, не чакайте капка отплата -

Раздайте се... в битки, докрай!

 

Носете си старите дрехи, момчета -

във тях се каляват мъже,

солени са те от тъй бурни  морета

и пристани с нежно въже...

 

Пилеем любов и  белеем, момчета,

умираме както си спим,

със женската хубост - изгаряща  клетва,

която до край ще  мълвим.

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??