"Носете си новите дрехи, момчета,
падаме, както ходим,
умираме, както спим.
Въпросите на тая планета
я решим, я не решим..."
Стефан Цанев
Носете си старите дрехи, момчета,
за нови не стигат пари -
въпроси въртят тази грешна планета -
и Господ не ще ги реши...
За нашето още несбъднато - утре,
воювайте истински днес:
денят е една рекетираща мутра -
убийте го с обич нощес...
Животът е вятър, роден в суетата,
и дъжд от стремежи без край.
Момчета, не чакайте капка отплата -
Раздайте се... в битки, докрай!
Носете си старите дрехи, момчета -
във тях се каляват мъже,
солени са те от тъй бурни морета
и пристани с нежно въже...
Пилеем любов и белеем, момчета,
умираме както си спим,
със женската хубост - изгаряща клетва,
която до край ще мълвим.
© Михаил Цветански Все права защищены
Бъдете обичани!