4.06.2012 г., 10:30 ч.

Нощ 

  Поезия » Любовна
890 0 0

 

 

 

Зад тъмна магия градът е забулен.

Нощта е красива, нощта е коварна.

По ъглите шепоти тайни се бутат,

светът е останал отвъд светлината.

 

Отвъд светлината светът е останал

самотен и сгушен, замечтан и отчаян.

Буден е само прозорецът малък

- квадратът светлинен на бялата стая.

 

На бялата стая квадратът светлинен

диша и тръпне, и цял е окъпан

в любовните ласки на двама без име.

И с тяхната обич зората ще пръкне.

 

Зората ще пръкне със тяхната обич,

Нозе натежали  ще затътри светът.

Зазидан отвънка е онзи прозорец,

към който душите ни все се стремят.

 

 

 

© Стефан Балди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??