12.12.2007 г., 15:21 ч.

Нощ... 

  Поезия » Любовна
651 0 9
               Нощ...

Нощта е моя...
Аз съм в нейна власт...
И мисли в сънен леден мрак
спохождат ме, като мъгли.
И плачеща жена...
Без болка, без тъга и обич...
Само пустота...

Нощта е моя...
Аз съм в нейна власт.
Неканен влезе в съня ми,
естествено, почти и на шега.
С нежна струна сърцето трепна.
Сподавен стон...
И сън ли бе?
Сън... Мечта... Ридание...
Копнеж за полет...
Или пък страдание...
А може и илюзия... мираж.

Нощта е моя...
Аз съм в нейна власт.
Часовникът тиктака...
Отмерва времето на тлеещата жар,
за силен огън в мен копнеж бушува.
А смела ли съм,
за да продължа?

Рано ли пристигнах...
По-скоро закъснях...

© Дани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??