2.12.2008 г., 22:10 ч.

Нощ 

  Поезия » Любовна
819 0 3

Светлината в мълнии се ражда,

най-ярки са любовните искри,

нощем птиците ще ти покажат

пъпчета на бременни звезди.

 

Зад стъклото нареди ги с пръсти

и всички събери по две,

ще осъмнат влюбени и късни

в легло от утринно небе.

 

А днес те предвещават ни любов,

каквато няма на земята!

Нашепват тихо с благослов,

да пребъде истинска и свята!

 

И ние с тях ще се помолим

да бъдем заедно в живота нов,

и пак за нас да се повтори

чудото, наречено любов!

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??