1.05.2011 г., 19:47 ч.

Нощ 

  Поезия » Друга
783 0 22

Денят широко се прозя

и метна се на конче звездочело.

Намята плътен шал нощта,

приспива птици и цветя умело.

 

С фенерче светулка блести,

звездици палуват на тъмно небе.

Превърнало в ноти мечти,

цигулката своя настройва щурче.

 

Заспива кротичко дете,

в съня дори и полетът е лесен.

Часове наред нощта плете

от свойте тайни пак вълшебна песен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??