May 1, 2011, 7:47 PM

Нощ 

  Poetry » Other
780 0 22

Денят широко се прозя

и метна се на конче звездочело.

Намята плътен шал нощта,

приспива птици и цветя умело.

 

С фенерче светулка блести,

звездици палуват на тъмно небе.

Превърнало в ноти мечти,

цигулката своя настройва щурче.

 

Заспива кротичко дете,

в съня дори и полетът е лесен.

Часове наред нощта плете

от свойте тайни пак вълшебна песен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??