Нощ в Змейово
От теб ли Змеят-Горянин отвлече
най-лична мома загорска?
Гиздава Яна отнесе далече
нейде в усоите горски.
Змейово! Кротко селцето заспива,
свири щурецът унесен...
А във гората в сълзи се облива
Яна, на змея невеста.
Тихо, потайно дърветата шепнат,
приказки шепне гората...
Под месечината сянка потрепна -
змеят лети над земята...
август2011г. К. Костадинов (chergligan)
© Костадин Костадинов Всички права запазени