28.10.2008 г., 20:34 ч.

Нощем 

  Поезия » Любовна
857 0 4

Пак е нощ и със дъх те завивам

и не мога очи да затворя,

в тъмнината до теб не заспивам,

а в къдриците с пръсти се ровя...

 

Тъй дълбоко заспал си - дете,

с нежност майчина бдя над съня ти...

Блика извор - сърце във сърце...

Със наслада поемам дъха ти...

 

Да отпусна клепачи не искам!

Светлини и фанфари са в мен,

развълнувана в теб се притискам,

ти прегръщаш ме сънен, блажен...

 

Уморени очите ми падат

в сън спокоен в прегръдките нежни...

Вън е есен - вали листопадът,

идват нощи студени и снежни...

 

Всички нощи Любов ще са наши,

ни очи, ни сърце ще затворя

и в студа ще те топля с дъха си,

във къдриците тихо ще ровя...

© Силвана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??