9.04.2009 г., 1:15 ч.

Нощен прозорец 

  Поезия » Любовна
912 0 1

Букви - свобода, заглавия - живот,
печат от минала любов - следа.
Разказ от призрачни въздишки

 

и розов дъх, цъфтящ под копринените нишки,

 

тънка прежда страст,

 

плете от целувките им завивки.

 

Силуетите играят по ъглите и стената,

 

под ритъма на пламъка, трептящ във центъра им на звената...

 

          Романтико, какво е това еротика -

 

           пирует на паднала душа

 

           Разкажи ми още малко за вечерта.

 

 ... а очите им плетяха паяжини към невинността,

 

а ръцете им протягаха крила към невинността -

 

един път изстърган от пътищата на деня,

 

един път избягал от ръцете им с нощта.

 

© Делян Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • пирует на паднала душа...невероятно звучи
    много стилно и богато,няма да ти правя анализи,защото поезията е чувство-или те кефи ,или не те кефи...е,твоята ме кефи,мисля че всичко друго е поза и надиграване с думите......пиши!
Предложения
: ??:??