18.01.2019 г., 4:06 ч.

Нощен тайнопис 

  Поезия » Друга
509 21 31

Един чудак вървеше през града
и тихо си говореше с комините.
Топяха се снежинките. Следа,
тя пари. Но по нея не ще минете.

 

Един чудак целуваше нощта,
просветваха прозорците заспалите.
Прошепващ всяка тайна на света,
повтарящ пак и пак. За неразбралите.

 

Един чудак разтвори се в съня.
Отведоха го думите. И тайните.
Поет е той. Ревнива е нощта,
кодира с мрак следите му. Незнайните.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??