8.04.2017 г., 18:35 ч.

Нощна музика 

  Поезия
258 0 1

Птица в лунния сумрак се стрелна

и потъна някъде в нощта.

С крила разсъни тишината -

някой тихичко запя.

 

Една мелодия така позната

като ласка нежна ме обгърна.

В простора плавно се понесе -

внезапно в спомен се превърна.

 

... В такава нощ при теб ще дойда -

когато музика звучи,

и в лунен мрак прелита птица,

а споменът боли, боли....

© Мария Марковска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??