6.12.2007 г., 10:54 ч.

Нощна одисея 

  Поезия » Любовна
464 0 1

Нощна одисея

Късна есенна вечер,

луната гальовно пуска свойте лъчи.

Колите бясно летят - устремено,

булевардите светят и вятър ехти.

 

Влюбени двойки чакат таксита,

други пък вече имат коли.

"Щурците" пеят познатите песни,

клоните кършат отново снаги.

 

Дълго ще пеят "щурците отвънка",

времето бавно ще крачи напред,

лампите греят отново във жълто,

тишината разсейва се от влюбена реч.

 

Скоро луната ще слезе зад хълма,

звездите ще скрият свойте лица.

Влюбени хора прибират се вкъщи

и ще стоплят свойте сърца.

 

Слънцето нежно издига снагата,

виждат се леко първи лъчи,

спомени ярки остават в сърцата

на тези, които нощта посвети!

© Виктор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??