15.04.2007 г., 12:19 ч.

Нощна приказка 

  Поезия
983 0 3

Нощна приказка


Часовникът изтрака във фоайето -

полунощ е. Тик-так, тик-так...

Забива лудо в мен сърцето -

кръвта във вените пулсира пак.


Отнякъде се чува песен -

долитат думите с неистова тъга.

Вятър пее, луд и бесен -

песента на моята душа.


На ъгъла се спря виновно,

обърна се и ме погледна.

Оставяш мястото си пак свободно,

а аз не мога да те спра.


Не си отивай! Моля те, не тръгвай!

Но ти не чуваш моята молба.

По улицата тръгваш бавно -

това е твоята съдба.


На улицата някой изпищя!

И бяга бързо по алеята.

Фенерът пак не свети - токът спря.

Остават три часа до сутринта.


На разсъмване...

Няма и следа от теб.

Навънка всичко е във лед.

Снегът хрупти под моите крака -

избяга есента, дошла е зимата!


Кремена Кънчева Кънчева 19год.

15.12.2006г

© Д-р Кремена Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??