16.12.2023 г., 18:12 ч.  

Нощни прозорци 

  Поезия
89 0 0

Нощни, градски прозорци – улично видими,

ала с невидим зад тях вътре живот,

из етажите пръснати, светят будни,

на мрака чак до най-късния час;

едни – обърнати в профил,

други – анфас.

 

Нощни прозорци!

Прозиращи призраци

и светлосенки на силуети

по таваните шетат,

нещо митично-мистериозно шепнат си,

непреводимо за нас.

 

Нощни прозорци!

И ти се струва, Ах!,

че Космосът, целият,

е в стаите влезнал –

да квартирува звездно,

                                      през тях!

Нощни прозорци!

Те, самите, -

                                        Поезия!

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??