В мраз и болка душа тъгува,
слънцето залязва, иде нощ!
Дух във вечността ще отпътува,
ще изчезне бавно сетна мощ!
Дете, за теб си мисля аз,
така и не намерих жена,
спаси ме ти от този мраз,
спаси ме ти от тоз сатана!
Любовта прави чудеса,
ела, ръката си подай,
ти си слънце в небеса,
огрей ме ти докрай!
Ще се спусне на нощта крилото,
като всеки човек ще ме погълне,
ще мисля тогаз за теб, за доброто,
вечността в прах ще ме превърне...
© Георги Всички права запазени