1.08.2023 г., 10:46 ч.

Нощта чертае сенки 

  Поезия » Любовна
443 2 5

 

    Нощта чертае сенки

 

Загадъчна нощта чертае сенки –

отблясъци във моята душа.

Потъвам в цветни сънища красиви,

реалността се губи във съня.

 

Вървя край езера кристално сини,

а там ми кимат цъфнали цветя

и хоризонтът бавно се изгубва

далече някъде във вечността.

 

Сънят ме прави приказно красива,

докосва в мене всички сетива,

умората изчезва и щастлива

вървя след най-красивата мечта.

 

И някъде отново виждам тебе –

загадъчен и мил дори на сън.

Почакай да те стигна! Няма време…

Нощта изтича, светло е навън.

 

                     Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • DPP (SMooth) и kovak (Костадин Койчев), много благодаря!
  • Прекрасно!
  • Красив стих! Ще подкрепя Жабокът - лъха на чиста емоция и това грабва!
  • Жабокът (Гедеон), много благодаря!
  • Мария, стихът ти е наистина хубав и изпълнен с емоция и чистота, за разлика от помпозните, поетични кринолини, в които са облечени стиховете на мъже и жени в сайта.
Предложения
: ??:??