Нощта ме опари
Както бях в лодката
Свил краката си
Пиещ от болката си
Океан
Далеч са бреговете
На религията
Боговете
Са се подписали
Под желанието си да ме убият
Но преди това
Ще бъда кръстен
В свещените води на Йордан
И ще съхна
Под жегата на вулкани
Октомври изми косата си
И сешоари го изгориха
Железата му ръждясаха
26.10.2006
© Десислав Илиев Всички права запазени