4.07.2008 г., 15:59 ч.

Нова пролет 

  Поезия » Любовна
714 0 9

Нова пролет

 

Ражда се някъде вътре в мен... нова пролет.
Пуска корени, розовите листчета разпъпват!
И като бели птици в полет
по мен галещо раззеленилите се клончетата настъпват!

 

Почуква на сърцето ми китка свежест!...
Струя, запълваща духа с полъха си нежен и чист!
Сливане на разкош и прелест...!
И прасковен лист...

 

Толкова красиво е... Душата е още жадна!
Но... Но теб те няма!
Нежността е хладна!
Това, което пиша, е измама...

 

Не е същото... Няма с кого щастието да споделя...
То е просто заблуда!
Как без теб да полетя...?!
Дори и с образа на пеперуда!...

© Андреа Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??