НОВА ПРОЛЕТ
Тази сутрин рано мият нашата улица
и слънчеви зайчета се къпят във вадите.
Пролетта превръща сливата на двора в булка,
а в белотата на разцъфналите клони
сиви гълъби вият в сговор гнездо.
Нов ден се ражда, а аз съм неспокойна:
цяла нощ те търсих в съня си
и с протегнати длани към тебе вървях.
Ще познаеш ли какво има в сърцето
ми или аз трябва да ти помогна?
© Ивелина Пейчева Всички права запазени