9.07.2007 г., 9:49 ч.

Нови късчета 

  Поезия
620 0 14

                                         Гери масата нарежда,
                                         кукли Барбита подрежда,                                                             
                                         на трапезата са всички
                                         с купички и със лъжички.
                                         Герито обяд раздава -
                                         топла супа и попара,
                                         който иска и кюфтета,
                                         наденички и мезета.
                                         За десерт е сладолед
                                         с много вишнички и мед.
                                                ----------------------
                                         Вкъщи има веселба.
                                         Двете с Герито сега
                                         пеем песни за момчета
                                         "нямат гащи на лалета -
                                         да, да, туй не е шега".
                                         Всички вкъщи сме деца!
                                                -----------------------
                                         Герито е на море.
                                         В къщи пусто е -
                                         кончето Маруся
                                         няма кой да друса,
                                         куклите строени,
                                         замъците подредени,
                                         боичките горкички
                                         с блокчето самички.
                                         Няма го детето,
                                         плаче ми сърцето!
                                         Дядо чуди се и мае -
                                         къде ли Герито сега е.
              
                                                










                  

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??