Струни нови за китарата
Ето тук съм
пак
Онзи същият.. и другият
В когото вярва и не вярваш
Вече...
Аз съм онзи ..
същият ..
все пак
който някога,
Намери сили
и ти прости
Тогава...
Не говорехме
за изневери и за вещи
по-красива и от цвят на роза
пленително ухание,
....бленуваните срещи.
Тъмата помниш ли...
бе наша светлина
нямаше я
нямаше я
дебнещата ..
хищната мъгла
Тогава..
Както сега
Нарисувахме с душа
И
Пустота -пустиня
в която лутахме се
и препъвахме като в
струна уморена
на разстроена китара..
...тъжен звук
Какви велики сме !
Творци..нещастни.....
ненаучили се
надалеч да бягат от
житейски състезания
с награда първа -
Незаслужени терзания..
Ще си остана онзи..
Същият..
И другият
Оставил..
единствено за теб
сърцето си отворено
Аз съм онзи същият
И другият..
Усамотен и тъжен
онзи същият
И другият..
живеещ
с надеждата една
добре го знаеш...
болката....
еднакво силно пари
Нявга любилите се сърца.
Ето тук съм
пак
онзи същият
И другият..
Потръпвам още..
От звука
И
Слагам.
Слагам, струни... нови
без теб ги слагам
На китарата....
на
Онази.....старата
© Стефан Вангелов Всички права запазени