21.08.2006 г., 12:35 ч.

Новият ден 

  Поезия
626 0 10
Тръпно пробужда се новият ден –
гол и бездомен сирак.
От първи лъчи ослепен,
нахлу в мъртво пустия град.

Огледа се тихо и някак смутен,
се закашля шумно в мотор на такси.
Премигна в зелено росният ден
и плъзна навред сред липи.

Болно изсъска трудният ден –
стотици врати автобусни
дружно родиха и тебе и мен
на улици шумни и мръсни.

Тръпно пробуди се новият ден.
Той в любовта е простак –
мъртви роди ни, и тебе и мен,
старият сприхав глупак.

© Димитър Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??